Tlačová správa ku Dňom dobrovoľníctva 2014

Tlačová správa

Dobrovoľníci z celého Slovenska opäť spoja svoje sily

Bratislava, 11.september 2014

CARDO - Národné dobrovoľnícke centrum už po šiesty krát spojí všetkých dobrovoľníkov, organizácie a firmy, aby tak zavŕšilo dobrovoľnícky mesiac september celoslovenským podujatím Dni dobrovoľníctva. Počas dní 26. a 27. septembra budú mať všetci naprieč Slovenskom možnosť okúsiť, aké je to byť dobrovoľníkom a zapojiť sa do činnosti vybranej organizácie. Dobrovoľníctvo je naozaj na dosah.

V rámci celého septembra a predovšetkým počas Dní dobrovoľníctva otvorí veľké množstvo organizácií z celého Slovenska svoje brány, aby privítalo dobrovoľníkov či ľudí, ktorí ešte s dobrovoľníctvom skúsenosti nemajú, ale zaujíma ich. Nie je nič jednoduchšie, ako zapojiť sa do týchto aktivít. Dni dobrovoľníctva sú snahou osloviť široké masy spoločnosti. Každý má možnosť vyskúšať si čestný post dobrovoľníka v rôznych oblastiach a sám pocítiť, aký skvelý pocit je pomôcť iným. Dobrovoľníctvo ponúka možnosť sebarealizácie a nadobudnutia dobrého pocitu. Kto doteraz nevyskúšal dobrovoľníctvo má jedinečnú šancu práve koncom septembra. Dobrovoľícke aktivity sú určené pre jednotlivcov, firmy, mestá a obce či štátne inštitúcie. Každý kto chce pomôcť, si môže vybrať oblasť, v ktorej sa chce angažovať. Môže skrášliť svoje okolie, spríjemniť životy ľudí, zveľadiť prírodu či vybrané zrúcaniny hradov. Paleta aktivít je naozaj pestrá. Záujemcovia si môžu na webovej stránke www.dobrovolnictvo.sk  nájsť aktivity, ktorými pomôžu tam, kde je to potrebné.

,,CARDO – Národné dobrovoľnícke centrum realizuje toto podujatie už po šiestykrát, pretože veríme, že dobrovoľníctvo prináša ľuďom veľa pozitív, nielen ako prijímateľom dobrovoľníckej pomoci, ale aj samotným dobrovoľníkom. Myslíme si, že aj takouto celoslovenskou aktivitou prispievame k zvyšovaniu povedomia o dobrovoľníctve v našej krajine a zlepšovaniu statusu dobrovoľníkov“, uviedla Katarína Gešková, ktorá koordinuje tohtoročné Dni dobrovoľníctva. Každoročne sa zvyšujúci záujem o podujatie je jasným signálom, že dobrovoľníctvo na Slovensku vzrastá na popularite. Dni dobrovoľníctva sú tým, čo spája všetkých ľudí s dobrým srdcom. Ďakujeme nášmu Hlavnému partnerovi podujatia Poštovej banke a.s. za podporu pri realizácii našich vízií.

Informácie o nás

CARDO – Národné dobrovoľnícke centrum vzniklo v máj 2004 s cieľom budovať povedomie a šíriť myšlienky dobrovoľníctva nielen na Slovensku ale aj v zahraničí. Okrem Dní dobrovoľníctva organizuje Oceňovanie Dobrovoľníka roka a mnoho ďalších nielen slovenských ale aj medzinárodných projektov zameraných na dobrovoľníctvo. Informácie o ďalších aktivitách nájdete na www.dobrovolnictvo.sk a https://www.facebook.com/dobrovolnictvo.sk.

Kontaktná osoba

Mgr. Katarína Gešková